Filosofie

HomeFilosofie

Wat is NEI?

NEI is in 1994 ontwikkeld door de arts Roy Martina en staat voor Neuro Emotionele Integratie. NEI is ontwikkeld vanuit verschillende geneeswijzen en technieken (zoals onder andere Touch for Health, Neuro associatief coachen (NAC), Neuro linguïstisch programmeren (NLP), accupunctuur en de 5-elementenleer).

De methode bleek zo effectief dat de artsen en therapeuten die ermee werkten heel goede resultaten boekten. Sindsdien zijn er veel mensen opgeleid om deze therapievorm te gebruiken en verspreidt het zich nog steeds.

Hoe werkt NEI?

NEI werkt via het onderbewustzijn. In je onderbewustzijn wordt alles wat je meemaakt in het leven opgeslagen. Je kunt denken aan gebeurtenissen uit je baby- en kindertijd, maar ook tijdens je conceptie, zwangerschap en geboorte kun je emotionele ervaringen hebben die je leven nu beïnvloeden. Dit kan zelfs teruggaan naar een vorig leven.

Als er in je huidige of vorige leven gebeurtenissen niet goed zijn verwerkt, kun je die meenemen naar het nu. De onverwerkte emotie(s) die je aan die gebeurtenis hebt gekoppeld, worden getriggerd door nieuwe gebeurtenissen. Dit gebeurt meestal onbewust.

 

Als dit proces al lang speelt, raak je uit balans. Dit kan resulteren in psychische of lichamelijke klachten.

De NEI Coach helpt je een gesprek aan te gaan met je onderbewuste zelf. Dit kan via kinesiologische methoden (spiertesten), maar ook met de Bio-Tensor. De Bio-Tensor is een energetisch meet- en test instrument wat zich kan afstemmen op jouw unieke energie.

Waarom werkt NEI zo goed?

NEI is een holistische behandelmethode voor iedereen die iets wil veranderen in zijn leven. Dit kan vanuit een lichamelijke klacht/aandoening ontstaan, al is het maar om er beter mee om te kunnen gaan. Maar het kan ook te maken hebben met angsten of een gedrag wat je graag zou willen veranderen.

NEI technieken maken op een snelle, eenvoudige manier emotionele en/of mentale blokkades uit het verleden bewust. Hierdoor komt de geblokkeerde energie in beweging. Vervolgens worden deze emoties geïntegreerd (bewust begrepen) en hierdoor ontstaat ruimte en inzicht voor verandering. Het betreft een structurele verandering die de realisatie van de droom naar een gewenste uitkomst dichterbij brengt.

Wat kan NEI voor jou betekenen?

Luisteren naar wat je lichaam, geest en ziel je echt proberen te vertellen geeft heel veel inzicht. Hierdoor geef jij jezelf de mogelijkheid om het zelfhelend vermogen van je lichaam te ondersteunen. Alle hulpbronnen zijn namelijk al in jezelf aanwezig.

En op zoek gaan naar wie jij werkelijk bent, jezelf echt leren kennen, is absoluut de moeite waard. Je bent een prachtig mens en het waard om de kwaliteit van je leven te verbeteren zodat je meer kunt genieten van je leven op de manier waarop jij verlangt.

Pin It on Pinterest

Share This